Lelaki dari Pulau Pinang menang loteri RM69.6 juta

SEORANG ahli perniagaan dari Pulau Pinang dilapor berjaya memenangi hadiah loteri jackpot terbesar dalam sejarah Malaysia iaitu berjumlah RM69.6 juta dari Grand Toto 6/63 hari Rabu lalu.

"Kami sangat teruja dan kami tak boleh berhenti menjerit dan berlari-lari sekeliling rumah," kata pemenang tersebut yang mahu namanya dirahsiakan.

Lelaki berusia 40 tahun itu yang telah mengutip hadiah kemenangannya dua hari selepas keputusan diumumkan, sudah mula bermain judi nombor Sports Toto sejak empat tahun yang lalu, menurut satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Sports Toto Malaysia pada hari Selasa.

Bagaimanapun, bertaruh menggunakan nombor kereta miliknya tidak membuahkan sebarang hasil."Pada petang Rabu, saya terperangkap dalam kesesakan jalan raya ketika perjalanan untuk makan malam. Jadi ketika itu saya mengambil keputusan untuk melancong, saya ternampak sebuah kedai Sports Toto, dan saya fikir saya patut cuba nasib kerana semua kawan-kawan saya bercakap tentang Jackpot Toto terbesar baru-baru ini,"

"Ia merupakan kali pertama saya bertaruh dalam permainan Lotto, jadi saya keluarkan RM50 dan beritahu penjual bahawa saya nak bertaruh RM50 cabutan bertuah Grand Toto 6/63," katanya memberitahu Sports Toto.

Dia diberikan 25 set nombor nombor cabutan.

Dia tidak memeriksa keputusan pada malam itu, tetapi diberitahu oleh seorang kawan pada keesokan pagi bahawa seseorang dari Pulau Pinang telah memenangi Jackpot tersebut.

"Saya tak peduli dengan kata-kata kawan saya itu, dan meneruskan tugas harian saya. Saya bersarapan dan mulakan kerja di rumah.

"Tiba-tiba saya terfikir tentang jackpot yang dibeli, saya pun memeriksa tiket-tiket yang sudah dibeli. Ketika saya lihat satu Tekad sepadan dengan 26 nombor-nombor terakhir keputusan, iaitu 52 dan 53, saya mula sedar bahawa saya dah menang,"

Nombor-nombor kemenangan ialah 14, 16, 34, 39, 52 dan 53.

"Jadi saya memberitahu adik untuk memeriksa kesemua nombor-nombor untuk saya dan saya betul! Saya menang Jackpot!" tambahnya lagi.

Menurutnya dia akan mendermakan sebahagian daripada kemenangan itu kepada tabung kebajikan, membayar hutang piutang, dan melabur dalam hartanah di Pulau Pinang.

Jackpot Toto terbesar sebelum ini bernilai RM57 juta Supreme Toto 6/58 telah dimenangi dalam tahun 2012. — EdisiRakyat.com, 19 September 2017

Post a Comment

0 Comments