Cara menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata dalam 2 hari

LINGKARAN gelap di bawah mata merupakan suatu mimpi buruk bukan sahaja bagi wanita, malahan bagi sesetengah lelaki yang mementingkan penampilan diri.Terdapat banyak faktor yang menjadi penyebab terbentuk lingkaran gelap bawah mata antaranya kerana stress, kurang tidur, perubahan hormon, gaya hidup yang terganggu, keturunan dan pelbagai faktor lain.

Masalah akan menjadi lebih teruk jika lingkaran gelap dibawah mata ini tidak dirawat dengan segera kerana ia akan memburukkan penampilan anda disamping menyebabkan gangguan kesihatan yang lain.

Walaupun di pasaran terdapat lambakan produk yang mampu membantu memulihkan masalah ini, tetapi kebanyakan produk yang berasaskan kimia ini kadangkala memberi kesan sampingan lebih-lebih lagi kepada mereka yang mempunyai kulit wajah yang sensitif.

Daripada membazir wang untuk produk dan rawatan mahal yang belum tentu menjanjikan hasil yang diinginkan, adalah lebih baik menggunakan bahan semulajadi yang sangat mudah didapati dengan harga yang murah dan mempunyai pelbagai khasiat serta selamat.

Bahan-bahan semulajadi ini mampu melenyapkan lingkaran gelap dibawah mata anda dalam 2 hari. Antaranya:

1. Tomato

Tomato adalah satu bahan yang sangat bagus untuk menyingkirkan lingkaran gelap kerana kandungan semulajadinya yang kaya dengan pelbagai vitamin mampu mengurangkan lingkaran gelap di samping menjadikan kulit anda lembut dan sihat.

Apa yang perlu anda lakukan adalah, campurkan sedikit jus tomato bersama 1 sudu teh jus lemon.

Kemudian sapukan campuran itu di keliling mata anda dan biarkan selama 10 minit ataupun sehingga kering.Setelah itu, bilas dengan air. Lakukan rawatan ini sekurang-kurangnya seminggu dua kali. Anda boleh juga mengamalkan minum jus tomato bersama sedikit perahan lemon yang ditambah dengan daun pudina untuk menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata.2. Jus kentang

Ambil sebiji kentang dan sagat sehingga mengeluarkan jus.

Masukkan kentang yang sudah menjadi halus tadi ke dalam air.

Ambil bebola kapas dan celupkan di dalam larutan bercampur kentang tadi.

Tutup mata anda dan letakkan bebola kapas yang telah dicelupkan dengan larutan kentang tadi di atas kelopak mata anda.

Pastikan bebola kapas Ini melitupi semua permukaan yang mempunyai masalah lingkaran hitam tersebut.

Biarkan selama 10 minit dan bilas sehingga bersih dengan menggunakan air sejuk.


3. Uncang teh sejuk

Terdapat cara yang lebih mudah untuk menghapuskan lingkaran gelap bawah mata iaitu dengan menggunakan uncang teh yang telah digunakan.

Uncang teh yang telah digunakan janganlah dibuang sebaliknya ambil dan letakkan di kelopak mata anda untuk merawat lingkaran gelap di bawah mata.

Ia adalah lebih baik jika uncang teh tersebut adalah uncang teh hijau ataupun yang mengandungi chamomile kerana khasiatnya yang sangat baik dapat menyerap ke dalam mata dan memberi khasiat kepada kulit di sekeliling mata anda sekaligus mengembalikan kesegaran mata anda.

Sebelum menggunakannya pastikan anda meletakkannya di dalam peti sejuk seketika dan kemudian barulah letakkan di kelopak mata.

Cara ini boleh diaplikasikan setiap hari untuk mendapat kesan yang memberangsangkan.


4. Minyak badam

Kacang badam terkenal dengan khasiatnya yang kaya dengan vitamin E dan menyumbang kepada penghasilan kulit yang lembut.

Minyak yang berasaskan sumber semulajadi ini adalah selamat digunakan dan tidak memberikan kesan sampingan.

Anda hanya perlu menyapukan sedikit minyak badam ini di sekeliling mata anda pada waktu malam sebelum tidur dan lakukan urutan lembut di sekeliling mata.
Biarkan ia sepanjang malam dan cuci selepas bangun tidur.


5. Susu sejuk atau air sejuk

Penggunaan susu sejuk ataupun air sejuk mampu mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata dengan sangat efektif sambil melegakan mata dan kulit anda.

Caranya cukup mudah. Ambil bebola kapas dan rendamkan seketika di dalam susu yang sejuk ataupun air sejuk seketika.

Kemudian, letakkan kapas yang telah direndam tadi di kelopak mata anda sehingga menutupi semua permukaan yang mempunyai lingkaran gelap.

Biarkan seketika dan kemudian cuci sehingga bersih. Rawatan ini boleh dilakukan sekerap yang mungkin untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.6. Jus oren

Jus oren bukan sahaja sedap diminum tetapi mempunyai manfaat lain iaitu mampu menghapuskan lingkaran gelap di bawah mata anda.

Caranya adalah dengan mencampurkan sedikit jus oren bersama glycerin.

Sapukan campuran ini di sekeliling mata anda dan biarkan seketika sebelum dicuci dengan air yang bersih.

Ia bukan sahaja mampu merawat lingkaran gelap di bawah mata anda malah membuat mata anda kembali bersinar secara semulajadi.


7. Yoga/ Meditasi

Penghasilan lingkaran gelap di bawah mata bukan sahaja disebabkan kurang tidur malahan ianya berpunca dari pelbagai faktor seperti stress, depresi dan cara hidup yang tidak sihat.

Tiada satupun rawatan yang benar-benar berkesan jika minda anda sentiasa berada dalam tekanan dan tidak tenang.
Melakukan yoga dan meditasi sekerap yang mungkin bukan sahaja mampu menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata malahan dapat menenangkan minda, badan dan jiwa anda.

Ia juga mampu mengembalikan keserian wajah anda secara semulajadi.


8. Timun

Seringkali kita melihat pakar perawatan wajah meletakkan hirisan timun di bahagian mata ketika melakukan rawatan wajah

Tetapi seberapa kerap kita mengambil peduli perkara ini dan melakukannya di rumah?

Seringkali kita mengabaikan cara yang mudah dan selamat ini sebaliknya sibuk mencari pelbagai produk yang mahal di pasaran yang menjanjikan keberkesanan yang belum tentu.

Cara yang paling mudah untuk menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata adalah menggunakan berapa hirisan timun yang diletakkan di kelopak.

Pastikan hirisan timun ini dibiarkan selama 30 minit di dalam peti sejuk sebelum diaplikasikan ke mata anda.

Selepas 30 minit dibiarkan di dalam peti sejuk, letakkan di kelopal mata anda dan biarkan selama 10- 15 minit.

Setelah itu, timun itu bolehlah dibuang dan cuci mata anda dengan air yang bersih.

Anda dapat merasakan kesegaran mata anda serta merta selepas menggunakan hirisan timun tersebut.


9. Daun pudina

Pudina adalah sangat signifikan dengan fungsi ini yang memberi kesegaran.

Tetapi bukan itu sahaja, daun pudina juga mampu menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata.Caranya adalah dengan menumbuk daun pudina bersama sedikit air sehingga menghasilkan campuran separa pepejal.

Sapukan campuran daun pudina tadi di sekeliling mata. Biarkan selama 10 minit dan kemudian cuci dengan air bersih.

Lakukan rawatan ini setiap malam sebelum tidur dan anda pasti akan terkejut dengan keberkesanannya yang amat menakjubkan.


10. Air mawar

Air mawar dikenali kerana kemampuannya meremajakan kulit dan digunakan secara meluas dalam rawatan kecantikan.Ia juga sangat berkesan untuk menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata dengan sangat pantas.

Caranya adalah dengan merendamkan bebola kapas di dalam air mawar dan kemudian letakkan ia di permukaan kelopak mata anda sehingga melitupi lingkaran gelap di mata anda. Biarkan selama 15 minit dan kemudian cuci dengan air sejuk.

Ulangi Langkah ini setiap malam selama sebulan untuk mendapatkan hasil yang sangat memuaskan.

Selamat mencuba!— EdisiRakyat.com, 5 October 2017

9 Comments

 1. Terima kasih beri tips yang berguna, saya dah cuba memang berkesan, terima kasih ya!

  ReplyDelete
 2. Saya dah lama cari petua ni, cara yang diterangkan saya dah buat, dan berhasil, boleh tak admin tambah lagi kaedah atau petua orang lama-lama untuk penjagaan kesihatan seperti ini?

  Saya difahamkan petua orang lama-lama sangat bagus dan mujarab. Kalau boleh direkodkan sangatlah baik, untuk manfaat kita bersama.

  Terima kasih ya...

  ReplyDelete
 3. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 4. Pekerjaan: Real Estat / keramahan
  posisi: Direktur Utama
  Nama: Najwa Mohammed
  Kota: Miri
  Pinjaman yang saya dapatkan: Rm 1,5 juta
  suku bunga: 1%
   Email saya: najwamohammed369@gmail.com


  Halo, saya berterima kasih kepada Allah SWT atas kebaikan dan berkah yang saya dapatkan dari AASIMAHA ADILA LOAN FIRM awal tahun 2020 ini, saya ingin media ini membiarkan sesama muslim di Malaysia, Tahun lalu saya telah mengajukan pinjaman berkali-kali dan saya bodoh , Tahun ini ketika saya melalui berita bisnis menonton saya di Aljazeera, saya melihat nama AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM dalam wawancara menjelaskan paket mereka dan bagaimana mereka terbang untuk memberikan pinjaman dan dana amal kepada orang-orang yang ingin memulai bisnis tahun ini. Jadi, saya mendengarkan dan saya menghubungi mereka dengan deatail kontak mereka di televisi, saya melamar Rm 1,5 juta, pada tingkat 1% dan pinjaman saya disetujui dan saya mendapatkan pinjaman saya semudah mungkin. Saya mendapat pinjaman dan berinvestasi lebih banyak ke real estat suami saya. suami saya dari indonesia, banjir mempengaruhi rumah keluarga kami di jakarta, sejak kami mendapatkan pinjaman, kami telah memperbaiki banyak hal dan membayar hutang bank juga. Jika Anda ingin perusahaan pinjaman nyata dan sah Anda bebas untuk mendaftar sekarang dan mendapatkan pinjaman Anda . Selalu ingatkan diri Anda untuk menjadi kuat dan tidak pernah menyerah. Semakin Anda jatuh, semakin kuat Anda untuk bangun. Jangan pernah menyerah bagaimanapun caranya. Buat janji untuk mimpi Anda seolah-olah Anda berjanji kepada anak Anda. Saya berharap Anda tahun yang lebih besar. Semoga Allah memberkati mereka, Allah

  DAFTAR SEKARANG
  E-mail****aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  Whatsapp **** + 447723553516

  ReplyDelete
 5. Halo semuanya, Nama saya Siska wibowo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

  Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

  Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

  Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

  Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

  Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

  ReplyDelete
 6. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
  Telephone..Number:[+60]1123759663
  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia

  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

  ReplyDelete
 7. Nama saya Elang Endah Saya seorang wanita bisnis di Indonesia dan saya bepergian ke negara lain karena bisnis, saya beberapa waktu yang lalu saya memiliki kemunduran dalam bisnis saya karena seseorang yang saya percayai begitu banyak berbohong kepada saya dan mengambil banyak uang saya. modal dengan harapan mengirimi saya barang. Saya mulai mencari bantuan dan seorang teman memperkenalkan saya ke Arab Credit Group Beberapa bulan yang lalu, saya takut karena cerita yang saya dengar tentang pinjaman online sebelumnya, tetapi saya berkata pada diri sendiri bahwa saya harus mencobanya, setelah menyelesaikan semua persyaratan yang saya miliki. pinjaman sebesar 700jt telah ditransfer kepada saya dan hari ini saya sepenuhnya kembali ke bisnis, jika Anda memiliki tantangan keuangan atau Anda mencari modal untuk memulai bisnis Anda sendiri di sini adalah kesempatan Anda, jika mereka dapat membantu saya tahu mereka akan membantu Anda juga . hubungi Arab Credit Group hari ini dan Anda akan senang melakukannya.

  Detail saya

  nama: Elang Endah
  email: elangendah7@gmail.com

  hubungi Arab Credit Group menggunakan.

  Perusahaan: Arab Credit Group
  Email: Arabcreditgroup@gmail.com

  ReplyDelete
 8. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  E-mel Saya: fradesyriritia12@gmail.com

  ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post