Polis Terengganu siar 50 gambar penjenayah paling dikehendaki di Facebook

PIHAK polis semalam dilapor menyiarkan 50 foto-foto dan butiran penjenayah paling dikehendaki di negeri itu bagi membantu siasatan kes-kes berkaitan jenayah kekerasan dan rogol.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, ACP Fazlisyam Abdul Majid berkata, di antara mereka terdapat tiga orang adik beradik dan seorang wanita berusia 27 tahun dari Alor Lintang Kampung Raja di Besut.

Menurutnya, mereka kini dicari bagi membantu siasatan polis di dalam satu kes yang diklasifikasikan di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan, kerana mengakibatkan kecederaan parah.

"Tiga puluh empat daripada suspek-suspek itu berasal daripada Daerah Besut, dan berumur di antara 30 dan 60 tahun," katanya.

Menurut Fazlisyam, 50 gambar suspek-suspek itu akan dimuat naik di akaun laman sosial Facebook Polis Terengganu.

"Selepas kami menyiarkan 30 gambar-gambar suspek lima hari lalu, dua daripada mereka telah menyerah diri di balai polis Kemaman dan Besut, manakala sebuah keluarga di Kuala Terengganu memaklumkan pihak polis tentang lokasi saudara mereka," katanya.Kata Fazlisyam lagi, Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) negeri itu akan menerbitkan lagi lebih 600 gambar-gambar penjenayah paling dikehendaki untuk mendapatkan maklumat awam bagi mengesan mereka. — EdisiRakyat.com, 2 Oktober 2017

Post a Comment

Previous Post Next Post