Rompakan kedai emas "terbantut" kerana mangsa laungkan azan

ROMPAKAN sebuah kedai emas di Jalan buluh Kubu, Kota Baru dilaporkan "terbantut" selepas perompak terdengar pemilik kedai berkenaan mula melaungkan azan.

Dalam kejadian yang berlaku pada 9.20 pagi hari ini, pemilik kedai, anak perempuannya dan seorang ustaz berada dalam sebuah bilik di dalam kedai tersebut menjalankan rutin harian pembelajaran Al-quran.

Menurut anak perempuannya, yang dikenali sebagai Yuni, seorang lelaki bersenjatakan sebilah parang tiba-tiba menerjah masuk ke dalam bilik dan meminta mereka menyerahkan segala barang berharga.

"Ibu saya terkejut, secara tiba-tiba melaungkan azan. Perompak itu yang nampak terperanjat, berundur ke belakang dan berlalu pergi dengan hasil rompakan awal dalam tangannya, bernilai kira-kira RM40,000," kata remaja berusia 18 tahun itu.

kedai emas

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Ismail Mat Sidik dilapor telah mengesahkan kejadian tersebut. Menurutnya pihak polis kini sedang mencari suspek yang dipercayai berusia lingkungan 30-an. — EdisiRakyat.com, 8 Januari 2018

1 Comments

  1. Mohon dimaafkan sebelumnya....!! terpaksa sy ngeposting disini karna sy sudah mengalami skrg bagaimn rasanya tinggal di perantauan jd TKW. Anak dan suami di tinggal di kampung. Sy dulu 4 tahun 5 bulan tinggal di Taichung Taiwan.. hanya jeritan batin dan tetes air mata selalu menharap. tp tdk ada hasilnya sm sekali. Cuman gali lobang tutup lobang trus. dulu.. pengen pulang ke indo gaji tidak seberapa. Tetapi namanya juga rejeki itu tidak ada yg tau. Yg penting kita betul-betul yakin dan percaya Pasti ada jlan keluarnya. Halal tidaknya hanya tuhanlah yg menentukan. Kebetulan waktu itu sy istirahat di kamar buka facebook dapt nmor telpon Mbah Suroto di halaman tki sukses. setelah sy baca ternyata beliau murid Eyang Guru Jugo dari gunung kawi. dengan adanya Pesugihan Dana Ghaib ini dan Pesugihan Anka ghaib/Togel 2D sampai 6D pilihan..., sy memilih jalan Pesugihan Dana Ghaib saja karna tidak ada tumbal menumbal. alhamdulillah ternyata benar2 terbukti hasil nya dari Mbah. skrg sy bsa buka usaha kecil-kecilan di rumah.. ya allah terima kasih rejekimu ini yg enkau berikan. Mungkin ada teman pengen merubah nasib nya seperti sy. ini nomr nya Mbah Suroto +6282291277145 karna tidak ada salahnya kita berbagi. sy sudah merasakan manis pahitnya tinggal di perantauan. Trmksh

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post